Νέο «πονοκέφαλο» αποτελεί για τον Φώτη Κουβέλη η ταραχώδης κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αφού η ανακωχή βουλευτών και ηγεσίας, μετά την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, τελείωσε.

Οι βουλευτές είναι απογοητευμένοι με την πορεία και τα ποσοστά που καταγράφει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις -τα οποία κυμαίνονται κάτω από το 1%- και προσπαθούν να συντονίσουν την δράση τους.

Η πρώτη μυστική συνάντηση έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι της Μαρίας Ρεπούση. Παρόντες ήταν οι 8 από τους 9 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ,αφού η Μαρία Γιαννακάκη απουσίαζε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr επίκειται και νέα σύναξη μέχρι την Πέμπτη-οπότε και θα συνεδριάσει η ΚΟ.

Στην συζήτηση ένθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτητοποίησης όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ ήταν ο Γιάννης Πανούσης ο οποίος είχε υιοθετήσει την σκληρότερη και επικριτικότερη θέση έναντι του Φώτη Κουβέλη.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών κάλεσε τους συναδέλφους του να σκεφτούν ότι εάν ανεξαρτητοποιηθούν από την ΔΗΜΑΡ θα μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές δημιουργώντας κοινοβουλευτική ομάδα. Στο πλευρό του στάθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Οι υπόλοιποι βουλευτές δεν είδαν θετικά  την πρόταση του Γιάννη Πανούση καθώς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αφανισμό την ΔΗΜΑΡ και θα ήταν ανεπίτρεπτο απέναντι στον Φώτη Κουβέλη.

Τέλος,αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ  και να καθορίσουν τη νέα σχέση ΚΟ και κόμματος όπου θα εκφράσουν την άποψη ότι δεν πρόκειται να ακολουθούν άκριτα τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων αλλά θα έχουν αυτόνομη δραστηριότητα ως ΚΟ.

Via : www.iefimerida.gr