Μείζονος σημασίας θεωρεί η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και ετοιμάζεται για σκληρή σύγκρουση με τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ.

tsipras-kai-pappas-trwne-tin-pospert

Μείζονος σημασίας -«ως τη επόμενη μεγάλη μάχη» το περιέγραψε κυβερνητικό στέλεχος σε κατ’ ιδίαν συζήτηση- θεωρεί η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Κι αυτό διότι, όπως λένε τα κυβερνητικά στελέχη, πέρα από την «αυτονόητη αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας» και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων, με το νομοσχέδιο ο αρμόδιος υπουργόςΝίκος Παππάς επιχειρεί να βάλει ένα οριστικό τέλος στα κακώς κείμενα του παρελθόντος κουνώντας το δάχτυλο στους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν θα υποδεικνύονται από την ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά θα εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία από το σύνολο των εργαζομένων.

Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 10, οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν μπορούν να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε συνδικαλιστικά σωματεία και ενώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς κάτι τέτοιο κρίνεται ασυμβίβαστο.

Η προβλέψεις αυτές θεωρήθηκαν cassus belli για την ΠΟΣΠΕΡΤ. Με ανακοίνωσή της, υπό τον τίτλο: «επαναλειτουργεί η ΕΡΤ ή αλλάζει όνομα το έκτρωμα ΝΕΡΙΤ», η συνδικαλιστική οργάνωση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποδέχεται το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και πως το μαύρο που έριξε στους δέκτες η προηγούμενη κυβέρνηση, γίνεται με το νέο νόμο «απλά ….γκρίζο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο νομικό κείμενο «δεν αναφέρεται ρητά ότι η ΕΡΤ θα ανοίξει με όλες τις δομές της ενώ ο συμψηφισμός των αποζημιώσεων όσων εργάστηκαν για τη ΔΤ και όσων απολύθηκαν παραπέμπεται σε υπουργική απόφαση», για να καταλήξει ότι «είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των θεσμικών οργάνων για να ανοίξει η ΕΡΤ με το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι το καλοκαίρι του 2013» με απλά ελληνικά ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν πρέπει να χάσει τους δύο εκπροσώπους της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Via : www.thetoc.gr