«Η επαναδιαπραγμάτευση και ο έντιμος προωθητικός συμβιβασμός δεν είναι μια εύκολη και ατάραχη διαδικασία. Η παράταση της αβεβαιότητας και η ένταση κάνουν κακό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Φώτης Κουβέλης

«Η προσφυγή στη λαϊκή βούληση μπορεί να γίνει μόνο με αποσαφηνισμένο το τοπίο σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους εταίρους», δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες για την επίτευξη ενός «έντιμου προωθητικού συμβιβασμού».

Την ίδια ώρα, σημειώνει ότι η εντολή του λαού δεν αναφέρεται σε μια «ηρωική έξοδο» από το ευρώ και γι’ αυτό ζητά το ενδεχόμενο της ρήξης να αποκλειστεί. Εκτιμά πάντως ότι η πλευρά των δανειστών, αν και φοβάται τυχόν Grexit, επιδιώκει τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα, προκειμένου να μην αλλάξει το υπόδειγμα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για τον ίδιο, τονίζει ότι αποχωρεί τον άλλο μήνα από την ηγεσία του κόμματός του, παραμένει όμως «στην πρώτη γραμμή», ενώ εξαιρεί τη ΔΗΜΑΡ από τα σενάρια περί ενότητας στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ και του Ποταμιού.

Via : www.efsyn.gr