%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac-logo-%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%82

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 27/11/2019

Ώρα:                  18:00

Η αναθεώρηση της αναθεώρησης

Κανονικότητα είναι η συντριπτική κυριαρχία της ιδιοτέλειας και των συμφερόντων.

Μια ακόμη κυβέρνηση που δεν υιοθετεί ή και καταργεί οτιδήποτε έχει προέλθει από μια προηγούμενη κυβέρνηση.

Που δεν σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών, που κλείνει τα μάτια μπροστά στις νέες ανάγκες τους, που πετάει κάτω από το χαλί τα δύσκολα θέματα.

Το νέο Σύνταγμα θα έπρεπε να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες της. Να κατοχυρώσει δικαιώματα, να συμπληρώσει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και να απαλείψει λανθασμένες κατευθύνσεις προηγούμενων αναθεωρήσεων.

Από τα συνολικά 104 σημεία που αρχικά είχαν εντοπιστεί, μόνο 9 παρεμβάσεις έγιναν.

Ποιες;

Αυτές που εξυπηρετούν την πελατεία των περισσοτέρων κομμάτων και αυτές που επίσης τα διευκολύνουν ώστε να μην χρειάζεται να συμφωνούν σε τίποτα.

  1. Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την κατάργηση της ενισχυμένης πλειοψηφίας της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Η «αναγκαστική» συμφωνία των κομμάτων πρέπει να γίνει νοοτροπία και να επιβάλλεται.
  2. Είμαστε εξοργισμένοι με την ΜΗ εναρμόνιση του δικαίου, πολιτών και πολιτικών. Η περιβόητη μη παραγραφή αδικημάτων ΔΕΝ έγινε ούτε αυτή την φορά. Το αμαρτωλό δικομματικό+ σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας, συνεχίζει την ομερτά και αναθεωρεί με επικοινωνιακούς όρους το Σύνταγμα.
  3. Είμαστε φοβισμένοι, με την απόρριψη αναθεώρησης του άρθρου 5, παρ. 2, σχετικά με την απαγόρευση διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου. Οι 170 βουλευτές που ψήφισαν κατά της τροποποίησης ουσιαστικά υιοθετούν τις διακρίσεις και την ανισότητα.
  4. Είμαστε αγανακτισμένοι που χρησιμοποιείται το Σύνταγμα ως εργαλείο πολιτικής. Δεν μπορεί να υπάρξει «διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως νόμος ορίζει», διότι ο νόμος ορίζει ότι η εκάστοτε κυβέρνηση εκτιμά ως «αξιοπρεπή διαβίωση». Ο νόμος πάνω από το Σύνταγμα.

Στην αντίληψη της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ περί Δημοκρατίας, επιβάλλεται να αποφύγουμε την συνέχεια της λογικής των κομμάτων για το κράτος-λάφυρο. Εκτιμούμε δε, ότι τα παρακάτω θέματα αποτελούν κυρίαρχα ζητήματα, Συνταγματικής αλλαγής:

  • Διάκριση Κράτους-Εκκλησίας.
  • Απόλυτη απεξάρτηση των Δικαστικών Θεσμικών οργάνων (και εν γένει των Ανεξαρτήτων Αρχών) από την εκάστοτε κυβέρνηση.
  • Θεσμική θωράκιση των δικαιωμάτων των πολιτών, σε σχέση με την διαχείριση κρίσεων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις (δημοσιονομικές, κοινωνικές κ.ά).

Η συμπεριφορά των κυρίαρχων κομμάτων, μας δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για την ποιότητα και το μέλλον των Δημοκρατίας μας.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αμφισβητεί το δικομματικό+ σύστημα διακυβέρνησης και επιδιώκει την καθολική αλλαγή του, με κατεύθυνση την περισσότερη Δημοκρατία, την σοβαρή Πολιτική δράση, τον σεβασμό στους Πολίτες, την υιοθέτηση σύγχρονων κοινωνικο-πολιτικών εργαλείων που δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα ποιοτικότερο μέλλον για όλους.

Γραφείο Τύπου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

#GreensLefts #PrasiniAristera #ΠράσινηΑριστερά