ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 6/5/2019

Ώρα:        19:00

 Πολιτική χωρίς ήθος και αρχές

Η Αριστερά έχει αρχές και ήθος.

Απορρίπτει κάθε ιδιοτελές κίνητρο και δεν αναπαράγει, πολύ περισσότερο δεν συντηρεί πολιτικές πρακτικές ασύμβατες με το ήθος της.

Αναφερόμαστε στις πρακτικές της κυβέρνησης προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.

Τέτοιες πρακτικές αποτελούν η υπουργοποίηση (Θ. Θεοχαρόπουλος) ή/και η διατήρηση σε υπουργική θέση ή/και η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στελεχών εκτός ΣΥΡΙΖΑ, είτε για να δεσμεύσει αυτά τα στελέχη είτε για τη στήριξη της κυβέρνησης στη Βουλή, είτε για να λεηλατήσει άλλους πολιτικούς χώρους, είτε για να στηρίξει το τελευταίο της αφήγημα περί προοδευτικής συμμαχίας απέναντι στην ακροδεξιά και όλα αυτά με την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

Τη στιγμή, μάλιστα, που νομοθετεί, ώστε να πέσουν στα μαλακά, αδικήματα, όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας, ή προκειμένου να παραδοθούν έδρες σε συγκεκριμένα άτομα, ενώ αλλάζει και το νόμο για το ασυμβίβαστο με φωτογραφική διάταξη.

Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ο ίδιος ως απόλυτος άρχων, με το να ηγείται μιας κυβέρνησης από την οποία έχει αυτονομηθεί, ενώ έχει αυτονομηθεί και από το κόμμα του, δημιουργώντας τετελεσμένα στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ που της στέλνει μήνυμα, ότι θα χρησιμοποιούνται μόνον όσοι είναι γνωστοί και συμφέροντες.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκτιμά ότι αυτή η πρακτική στερείται ήθους και αναπαράγει με τους επαχθέστερους όρους τις αδυναμίες του παλαιού πολιτικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα φθείρει περαιτέρω την πολιτική και πληγώνει την Δημοκρατία.

Η Αριστερά δεν έχει ανάγκη από άτομα που υπηρετούν ιδιοτελείς σκοπιμότητες, αλλά από άτομα που υπηρετούν τα συμφέροντα της κοινωνίας και κυρίως των αδυνάτων, και παλεύουν να αλλάξουν τις συνθήκες που δημιούργησαν οι δεξιές πολιτικές.

 

Γραφείο Τύπου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ