Δελτίο Τύπου

Συντονιστικό όργανο
Πράσινης Αριστεράς Μαγνησίας

Μια πρώτη μικρή νίκη

Τελικά, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είπε ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF. Αυτή η νίκη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά ήρθε:

  1. Από την πίεση και τον αγώνα του κινήματος κατά της καύσης σκουπιδιών
  2. Από τη στήριξη αυτών των αγώνων από την κοινωνία των πολιτών και τους επιστημονικούς φορείς που διαμόρφωσαν ένα ομόφωνο και κατηγορηματικό ΟΧΙ στο εργοστάσιο SRF
  3. Από τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, που σοκάρουν κάθε πολίτη… εκτός από λίγους που φαίνεται να έχουν πρόσθετους λόγους για να δείχνουν …. ψύχραιμοι και να ανακαλύπτουν διάφορες συνωμοσίες ενάντια στο ¨λαοπρόβλητο¨ δημοτικό σχήμα του Βόλου….

Τώρα το βάρος μετατίθεται αλλού και ο αγώνας συνεχίζεται σε άλλο επίπεδο αυτό του ΥΠΕΚΑ.
Τώρα η ευθύνη των τοπικών βουλευτών, Κυβερνητικών και μη είναι σημαντική. Και η Περιφέρεια θα πρέπει να αποδείξει ότι εννοεί την απόφαση που πήρε.

Πρέπει να επιδιωχθεί επίσκεψη και σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με όλους τους τοπικούς βουλευτές αλλά και το Πανεπιστήμιο την Περιφέρεια το ΤΕΕ τον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου και εκπροσώπους της επιτροπής πολιτών και να ληφθεί οριστική απόφαση ματαίωσης της κατασκευής του εργοστάσιου παραγωγής SRF και οριστικής συμμόρφωσης του Δήμου Βόλου με τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων….

Η υπέρβαση στα όρια της αέριας ρύπανσης στο Βόλο για πάνω από τις μισές μέρες του χρόνου – όπως δείχνει η μελέτη του Πανεπιστήμιου, δεν πρέπει να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο ούτε τους πολίτες ούτε και του τοπικούς «άρχοντες».
Μένουν πολλά να γίνουν και είμαστε ακόμη στην αρχή, όσων αφορά στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Οι αγώνες ποτέ δεν πηγαίνουν χαμένοι, αλλά πρέπει να συνεχίζονται για να επιφέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα μετρήσιμα από όλους μας.
Και οι κοινωνικοί αγώνες μπορούν και πραγματοποιούνται μόνο με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, γι αυτό ας αφήσουμε όλοι τους καναπέδες μας ας αντισταθούμε στον παράλογο Δήμο Βόλου, ας τιμήσουμε την ιστορία μας, ας τιμήσουμε επιτέλους τους εαυτούς μας και πρώτα – πρώτα τα παιδιά μας.