%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac-logo-%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%82

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 7/8/2019

Ώρα:                  12:00

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για τη Εκκωφαντική σιωπή στην Καταστροφή

Εκκωφαντική σιωπή.

Εγκληματική σιωπή.

Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του πλανήτη, μαίνεται στην Σιβηρία.

Οι αδειούχοι του Αυγούστου αμέριμνοι δεν γνωρίζουν τι θα τους συμβεί στο άμεσο μέλλον, ενώ οι προφανώς αδιάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και κόμματα, ασχολούνται ακόμη με κάποιο «επιτελικό κράτος» και τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Τα ΜΜΕ αμέτοχα, πουλούν ειδήσεις, ξεχνώντας/αγνοώντας τον σοβαρό ρόλο τους προς την κοινωνία που είναι η κριτική, η είδηση που αλλάζει το μέλλον της, η προστασία της και η ανακάλυψη της αλήθειας.

Είναι λυπηρό, να τονίζουμε και να υπενθυμίζουμε τόσο συχνά τον πραγματικό ρόλο των ΜΜΕ.

 

Η κλιματική αλλαγή είναι το άμεσο αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ανθρώπου μέσω της ανεξέλεγκτης οικονομικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με καθεστώτα που δεν έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο (Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα). Αυτή η νέα λογική και το μοντέλο «ανάπτυξης» που προσπαθεί να εμπεδώσει παγκοσμίως, καταστρέφει συνεχώς και διαρκώς τον πλανήτη.

Δημιουργεί διαρκώς πλασματικές αφορμές για διεκδικήσεις εδαφών με κοιτάσματα υδρογονανθράκων και άλλων πηγών ενέργειας, εμφυλίους πολέμους όταν τα καθεστώτα αντιστέκονται, επιβάλλει Προέδρους ανδρείκελα για να κάνει πράξη τα σχέδιά της και εν τέλει έχει καταφέρει να πείσει εκατομμύρια πολίτες ότι η αδιαφορία είναι καλύτερη από την καθημερινή δράση.

Η κατασπατάληση των φυσικών πόρων, φέρνει μόνο φτώχεια και ανισότητες. Καταστρέφοντας την πανίδα (και σε πολλές περίπτωση) και την χλωρίδα, προκαθορίζεται η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής.

Είναι ανυπολόγιστη, η καταστροφή 28 εκατ. στρεμμάτων στην Σιβηρία, όπως επίσης και οι 197 δις. τόνοι που προέκυψαν από το λιώσιμο των πάγων στην Γροιλανδία, που μόνο τον Ιούλιο ανέβασαν την στάθμη της θάλασσας 0,5mm παγκοσμίως.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τους πολίτες να κατανοήσουν το πρόβλημα και να αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές. Το νέο μοντέλο οικονομίας που προβάλλεται θα φέρει οικονομική ύφεση, περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, νέους πολέμους και σημαντικές απώλειες των ατομικών δικαιωμάτων.

 

Γραφείο Τύπου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ