Δελτίο τύπου

Θέμα : Όταν ο κάθε κύριος Κατσίκης γίνεται επικίνδυνος για την χώρα του

Όταν η πολιτική γίνεται ένα τηλεπαράθυρο, από τον κάθε κύριο Κατσίκη, με αχαρακτήριστα ευφυολογήματα, για εθνικά ζητήματα, τότε είναι επικίνδυνο για την χώρα, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Βέβαια, το ίδιο ισχύει για ανέξοδους χαρακτηρισμούς και αντιπαραθέσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χρησιμοποιούν εθνικά θέματα για εκλογικούς και μικροπολιτικούς λόγους. Αυτό διαιωνίζει την παθογένεια του Διχασμού, το οποίο έχουμε πληρώσει ως χώρα πολύ ακριβά.

Ως  ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς συνιστούμε στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι δεν είναι απαραίτητο όλοι να τοποθετούνται για όλα τα θέματα, όπως και συνιστούμε ότι στην πολιτική όποιος μιλάει πολύ, σίγουρα δεν δίνει και λύση στα προβλήματα.

Ως ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς δηλώνουμε:

  • Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τις τουρκικές αρχές, με μόνη κατηγορία την παράνομη είσοδο σε ξένο έδαφος, είναι απαράδεκτη. Η καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου δεν μπορεί ν’ αποτελεί «ανατολίτικο παζάρι», γιατί έτσι ο μεσαίωνας είναι πολύ κοντά.
  • Το αίτημα της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων αξιωματικών σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Το ΔΙΚΤΥΟΑνανεωτικής Αριστεράς, θεωρεί ότι συντρέχουν οι λόγοι για τη χορήγηση καθεστώτος επικουρικής προστασίας στα πρόσωπά τους.

Γραφείο Τύπου

ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς