Δελτίο τύπου

Θέμα : Τι συμβαίνει με τη γυναίκα του Καίσαρα;

Στην ψηφιακή μας εποχή, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από έξυπνες, smart και ευφυείς συσκευές και υπηρεσίες και καλούμαστε να τις προμηθευτούμε, αλλιώς κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε καθυστερημένοι.

Εδώ και λίγο καιρό οι «ειδικοί» αποφάσισαν ότι είναι ώρα να γίνει και η Γεωργία ευφυής. Έτσι, άρχισαν να μας διοχετεύουν μέσω του Τύπου, έντυπου και διαδυκτιακού με άρθρα για την ευφυή Γεωργία, ή τη Γεωργία Ακριβείας.

Η γεωργία ακριβείας βασίζεται στη βελτιστοποιημένη διαχείριση των εισροών σε ένα χωράφι ή σ’ ένα στάβλο, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των καλλιεργειών ή των ζώων, αντίστοιχα. Η γεωργία ακριβείας ή αλλιώς ευφυής γεωργία, ενώ είναι σωστή στην αντίληψη, ότι το τάδε χωράφι με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια χρειάζεται τόσο λίπασμα και φυτοφάρμακα και τόσο νερό ή το συγκεκριμένο ζώο χρειάζεται τόση τροφή και φάρμακα, οδηγεί στην εξάρτηση του γεωργού, του κτηνοτρόφου από τη συγκεκριμένη εταιρεία ως προς την προμήθεια και άλλων εισροών  στη μονάδα από την ίδια εταιρεία ή όμιλο εταιρειών με αποτέλεσμα την υποδούλωση των αγροτών.

Και έρχονται τώρα οι «αρμόδιοι», δηλαδή το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και οργανώνουν διαγωνισμό (ο οποίος έχει καταγγελθεί ως φωτογραφικός) για την ανάθεση του έργου «Ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα» σε ιδιωτική εταιρεία, όταν το ίδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) έχει ολόκληρη Διεύθυνση Πληροφορικής.

Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς θεωρεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Και αναρωτιόμαστε:

Το ίδιο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής τι κάνει; Δεν θα μπορούσαν τα δύο συναρμόδια υπουργεία να το αναλάβουν; Γιατί πρέπει να δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία; Τι συμβαίνει με τη γυναίκα του Καίσαρα;

Γραφείο Τύπου

ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς