Δελτίο τύπου

Θέμα : ΕΡΓΗΛ… το ανάγνωσμα

Η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ είναι ακόμη στην αρχή. Η απόφαση του πρωτοδικείου δίνει μια ανάσα, όπως εύστοχα ειπώθηκε, και δεν αποτελεί νίκη που να δικαιολογεί πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες.

Η πόλη ενωμένη πρέπει να δώσει τον αγώνα για να μην δεσμευθούν οι λογαριασμοί και να διασαλευτεί ο δημόσιος χαρακτήρας, γιατί το νερό και το περιβάλλον είναι κοινά και δημόσια αγαθά.

Η ανάδειξη της αλήθειας για το τι συνέβη στο συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντική προκειμένου να αντιμετωπιστεί από σύσσωμο το ΔΣ της εταιρείας με κοινή στρατηγική, ενώ οι λογικές του «δεν συνδιοικούμε» ήταν και είναι επικίνδυνες. Επίσης η «εκκαθάριση» μιας εταιρείας σαν την ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, γιατί διέπεται από ιδιαίτερο θεσμικό πλαίσιο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζόμενων, τα δίκτυα και τα υπόλοιπα πάγια και να προστατευθούν το νερό και το περιβάλλον στον Βόλο.

Τα κακώς κείμενα της ΔΕΥΑΜΒ είναι φανερό ότι πρέπει να ξεριζωθούν , και στην διοίκηση της εταιρείας πρέπει να συμμετέχει και η αντιπολίτευση με δυνατότητα πραγματικού έλεγχου της νομιμότητας των τεκταινόμενων σε αυτή.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί ούτε ευρώ στην ΕΡΓΗΛ αλλά θα πρέπει να διεκδικηθούν και χρήματα για εργασίες που πληρώθηκαν και ποτέ δεν έγιναν.

Για την έως τώρα πορεία της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ θα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρα πορίσματα με καταλογισμό και απόδοση ευθυνών τόσο σε διοικητικά αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα με ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένες ευθύνες και παραλήψεις όπου αυτές προκύψουν.

Φυσικά η τακτική της σημερινής Δημοτικής αρχής που ούτε ευθύνες καταλογίζει ούτε συγκεκριμένη στρατηγική απέναντι στην ΕΡΓΗΛ έχει, προβληματίζει για το τι είδους διακανονισμοί μπορεί να γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω, διαιωνίζοντας την απαράδεκτη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ που κοστίζει σε ποιότητα υπηρεσιών αλλά και χρήμα σε όλους τους Βολιώτες και μη πελάτες της.

Στο Βόλο οφείλουμε να δώσουμε άλλο έναν αγώνα για μια αξιόπιστη ΔΕΥΑΜΒ με δημόσιο χαρακτήρα και αποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας σε ένα μέλλον που το νερό και το περιβάλλον θα αποτελούν ζητούμενα για πολλές περιοχές του πλανήτη αλλά και της χώρας μας. Ας προστατέψουμε και ενδυναμώσουμε τον Βόλο για το δύσκολο μέλλον που φαίνεται να είναι παρών ήδη από σήμερα…..

Βόλος, από το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Μαγνησίας

του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ