Αποκλίνουσες είναι πλέον οι γραμμές της ΔΗΜΑΡ και του βουλευτή του κόμματος Γρηγόρη Ψαριανού. Οι δηλώσεις του τελευταίου, την Πέμπτη, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο, καθώς σημείωσε πως δεν θα πάρει μέρος στις κομματικές διεργασίες, ενώ αντιθέτως θα πάρει μέρος στο συνέδριο του Ποταμιού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα Fm είπε: «Η ΔΗΜΑΡ έχει φύγει από μένα και όχι εγώ από τη ΔΗΜΑΡ. Θα συμμετέχω στο συνέδριο Του Ποταμιού και όχι στις δικές μας κομματικές διεργασίες. Να αναλάβει κάποιος τις πολιτικές ευθύνες πραγματικά και όχι με παραιτήσεις επί ψηφοφορίας.

Προαναγγέλοντας πολιτικές εξελίξεις τόνισε με νόημα: «Η ΔΗΜΑΡ έχει φύγει από μένα, όχι εγώ από τη ΔΗΜΑΡ» προσθέτοντας πως δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο και ότι δεν έχει «λόγο ύπαρξης στο κόμμα» αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσουν κι άλλοι βουλευτές από το κόμμα.

«Δε θα συμμετάσχω στις κομματικές συνεργασίες γιατί αυτό το πράγμα το θεωρώ νεκρό. Συνάδελφοί μου από τους οποίους ζητάω συγγνώμη για το χαρακτηρισμό «νεκρό» έχουν κηρύξει στρατηγικό σχέδιο συμμαχίας με το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε χαρακτηριστικά διαχωρίζοντας τη θέση του και προαναγγέλλοντας ότι θα συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού στο τέλος στο μήνα χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν θα ενταχθεί ως μέλος στο νεοσύστατο κόμμα.

«Μέχρι τώρα δεν μιλάγαμε με κανέναν και το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στο 1%, ενώ τώρα ξαφνικά μιλάμε με όλους,με Το Ποτάμι, την Κεντροαριστερά, την Ελιά, το ΠΑΣΟΚ με την προϋπόθεση ότι θα συστρατευτούμε όλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ο Γρ. Ψαριανός άσκησε εκ νέου ευθεία επίθεση στο Φ. Κουβέλη, τονίζοντας την ανάγκη να αναληφθεί η πολιτική ευθύνη ενώ σε ερώτηση για το αν θα τον ψήφιζε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι είναι «κατάλληλος για το αξίωμα». «Να αναλάβει κάποιος τις πολιτικές ευθύνες πραγματικά και όχι με παραιτήσεις επί ψηφοφορίας», δήλωσε με επικριτικό ύφος ο Γρ. Ψαριανός.

Via : on-news.gr