Ξαφνική επίθεση του Φώτη Κουβέλη κατά κομμάτων που έχουν σχέση «αίματος» με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

bouli-epithesi-koubeli-gia-to-politiko-xrima

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα μίλησε ευθέως για μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος της χώρας «που έχει πρόσδεση με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα».

«Η προνομιακή μεταχείριση κόμματος ή κομμάτων από οργανωμένα συμφέροντα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση τους στις δημόσιες προμήθειες έχει αντάλλαγμα το οποίο δεν αποτιμάται οικονομικά διότι έχει προηγηθεί το δούναι και λαβείν» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Ο ίδιος κράτησε επιφυλάξεις για το κατά πόσο το υπο συζήτηση νομοσχέδιο θα πετύχει τους σκοπούς της διαφανους λειτουργία των κομμάτων και προς επίρρωισιν των ανησυχιών του έφερε ως παράδειγμα τον έλεγχο των δαπανών των κομμάτων.

«Πείτε μου πως θα τις ελέγχετε;» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και πρότεινε να υπάρξει περιορισμός «διαφορετικά θα αναζητούνται πάντα δρόμοι διαφυγής».

Παρατήρησε, συγκεκριμένα, ότι σε αντίθεση με τους πολίτες ή τις επιχειρήσεις που για να πάρουν δάνεια βάζουν ενυπόθηκες εγγυήσεις, τα κόμματα δεν ακολουθούν τον κανόνα αυτόν.

«Μέσα στην πλήρη οικονομική άπνοια κάποια κόμματα συνεχίζουν να δανειοδοτούνται χωρίς εγγυήσεις» δήλωσε και ζήτησε από τον υπουργό να κάνει δεκτή τροπολογία του κόμματος του με την οποία θα μπορεί η νέα επιτροπή ελέγχου να έχει πρόσβαση χωρίς περιορισμούς και στις τράπεζες αλλά και στο Χρηματιστήριο.

Παράλληλα όπως και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Κουβέλης κάλεσε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν εάν εξυπηρετούν τα δάνεια τους ή οι τράπεζες τα αναχρηματοδοτούν.

Καταλήγοντας πήρε θέση και  για την  πόλωση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε το ισοπεδωτικό λόγο ότι ο βουλευτής είναι συνώνυμο του χρηματισμού.

Για ταύτιση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Διέψευσε τον κ. Βούτση ο οποίος το πρωί είχε δηλώσει σε ρ/σ ότι η ΝΔ πήρε δάνειο το 2013.

Via : www.thetoc.gr