Βίλα Ζωγράφου : Ένας  χώρος που αποτέλεσε μήλον της έριδος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ένας χώρος  κοινού αγώνα για τους κατοίκους της πόλης μας  κι ένας  χώρος  που από το 2012 τελούσε υπό κατάληψη από μια μικρή ομάδα που χαρακτηρίζοντας το κτίριο ως «Αυτοδιαχειριζόμενο  Κοινωνικό  Χώρο»  τον είχε «οικειοποιηθεί».

Για τους νεαρούς καταληψίες  συγκροτούσε το δικό τους  χώρο έκφρασης που μόνο αυτοί θα αποφάσιζαν για το περιεχόμενο της δράσης τους και τη λειτουργία του χώρου.

Για τον Δήμο Ζωγράφου, που έχει ήδη πληρώσει 19.500.000 Ευρώ για το χώρο της Βίλας, ήταν και είναι σημείο αναφοράς για την πόλη, ένα από τα μεγάλα οράματα δημιουργίας ενός πάρκου πρασίνου και αναψυχής με την ταυτόχρονη μετεγκατάσταση σ΄αυτό πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ως  Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς  Ζωγράφου συντασσόμαστε στο όραμα της Δημοτικής Αρχής  να αποδοθεί στους πολίτες του Δήμου η Βίλα Ζωγράφου , ως ζωντανό κύτταρο δημιουργίας  κι έκφρασης  της πόλης.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε τον προβληματισμό μας  για την μέχρι  σήμερα έλλειψη συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών και των φορέων της στην επίλυση του προβλήματος, γεγονός που οδήγησε στο αδιέξοδο και δηλώνουμε την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή μας στη διαμόρφωση ενός συνολικού σχεδίου όπου ο Δήμος, οι φορείς της περιοχής και ομάδες πολιτών  θα μπορούν να έχουν χώρο έκφρασης και δημιουργίας.