πό έλεγχο πρόκειται να περάσουν οι διαφημιστικές δαπάνες όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας καθώς και τα δάνεια τα οποία έλαβαν πολιτικά κόμματα αλλά και ΜΜΕ και μέχρι σήμερα εμφανίζουν υπόλοιπα, μετά το «ενδιαφέρον» που έδειξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και σχετικές επιστολές που προώθησε προς όλους όσους, με τον ένα ή άλλο τρόπο, αφορά η υπόθεση.

Αποδέκτες της συγκεκριμένης επιστολής, Τράπεζες, τηλεοπτικά δίκτυα, κόμματα καθώς και η Τράπεζα Ελλάδος καθώς και η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων.

Αναλυτικά οι αποδέκτες:

1. Oι τέσσερις συστημικές τράπεζες αλλά και η AtticaBank από τις οποίες ζητείται η προσκόμιση αναλυτικών στοιχείων για τις πληρωμές που πραγματοποίησαν το διάστημα 2005-2014 και αφορούσαν διαφήμιση και προβολή τους σε επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

2. Η Εισαγγελία Εφετών και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος από όπου ζητείται η χορήγηση:

α) του πορίσματος Καλούδη για την δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα και την διάταξη του Εισαγγελέα με την οποία τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία του Επίκουρου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γιώργου Καλούδη.

β) των υπολοίπων δικογραφιών και των πορισμάτων που σχηματίστηκαν από την Εισαγγελία ή τέθηκαν στη διάθεση της και αφορούν στον έλεγχο δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων.

3. H Τράπεζα Ελλάδος από την οποία ζητείται η χορήγηση των πορισμάτων που η ίδια συνέταξε ως εποπτική αρχή για τις δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης αλλά και των  πορισμάτων που έχουν κατατεθεί ή κοινοποιηθεί σε αυτήν από άλλες Αρχές, εντός και εκτός Ελλάδας.

4. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας (EPSILON TV, ALPHA, MEGA CHANNEL, ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, STAR, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ΑΡΤ) από τους οποίους ζητείται η προσκόμιση όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογράψει και δεν έχουν εξοφληθεί καθώς και οι εγγυήσεις και η πορεία εξυπηρέτησης του κάθε δανείου μέχρι σήμερα.

5. Η Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, από την οποία ζητούνται τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης από το έτος 2002 έως και το έτος 2015 που έλαβαν τα πολιτικά κόμματα και τις Εκθέσεις Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

6. Τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι – Πράσινοι. Από αυτά ζητείται η προσκόμιση όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογράψει και οι οποίες μέχρι σήμερα εμφανίζουν υπόλοιπα καθώς και η αναλυτική πορεία εξυπηρέτησης των δανείων αυτών μέχρι σήμερα.

Via : www.thepressproject.gr