elliniko

Συνεχίζουν η ισραηλινών συμφερόντων Elbit, η Lamda Development του ομίλου Λάτση και η βρετανική London and Regional Properties

Εκτός συναγωνισμού στη διεκδίκηση του Ελληνικού τέθηκε το Κατάρ. Οι τρεις «μνηστήρες» που συνεχίζουν στον διαγωνισμό είναι η ισραηλινών συμφερόντων Elbit CochiIsland Ltd, η Lamda Development SA του ομίλου Λάτση και η βρετανικών συμφερόντων Londoand Regional Properties. Οι τρεις «μνηστήρες» που συνεχίζουν στην «κούρσα» της διεκδίκησης του Ελληνικού θα πρέπει να υποβάλουν το επιχειρησιακό σχέδιο της αξιοποίησης του Ελληνικού, μέσα σε έξι μήνες.

Η εταιρεία Qatari Diary, θυγατρική εταιρεία της Qatar Investment Authority (QΑΙ) που συμμετείχε στον διαγωνισμό, δεν προσήλθε να υπογράψει τα έγγραφα εμπιστευτικότητας προκειμένου να λάβει τα τεύχη δημοπράτησης του Ελληνικού.

Η απομάκρυνση αυτή του Κατάρ από τον διαγωνισμό αναμφίβολα αποτελεί πλήγμα για το επίπεδο ανταγωνισμού στην αξιοποίηση του ακινήτου. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι τρεις εναπομείναντες παίκτες δεν συνιστούν ισχυρές οντότητες, ενώ πλέον τον τίτλο του «φαβορί» στη διεκδίκηση του έργου θεωρείται η ισραηλινών συμφερόντων Elbit.

Αποκρατικοποιήσεις

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 πρέπει να ολοκληρωθούν οι αποκρατικοποιήσεις των ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, του ακινήτου της Αφάντου στη Ρόδο και του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, ενώ άλλες 11 ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να τρέξουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο τους έτους. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Via : news.kathimerini.gr