312492_410338732369597_449104129_n

της Λώρης Κέζα

Το περίφημο usb πέρασε από πολλά χέρια και όσες υποψίες βαραίνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου άλλες τόσες βαραίνουν τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Επιπλέον όσο ευσταθεί η κατηγορία ότι ο πρώην υπουργός αφαίρεσε ονόματα για να απαλλάξει συγγενείς του άλλο τόσο ευσταθεί η κατηγορία ότι άλλος τα αφαίρεσε για να τον ενοχοποιήσει. Τούτων δοθέντων είναι χρήσιμη η παραπομπή όλων. Είναι χρήσιμη για τους ίδιους, για να έχουν την ευκαιρία να απολογηθούν. Ο Φώτης Κουβέλης επιλέγει τη σκιά για το κυβερνητικό συνεταιράκι του. Προτιμά να σέρνονται φήμες και να αναπτύσσονται σενάρια σε βάρος του.

Ο Φώτης Κουβέλης πήρε μια μεγάλη πολιτική απόφαση. Δεν εννοούμε τους χειρισμούς σχετικά με το ελβετικό usb. Πήρε την απόφαση να μετατρέψει το κόμμα του σε αρχηγικό, στο μοντέλο των αστικών κομμάτων. Αποφάσισε και διέταξε τη διαγραφή δύο βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα. Καθώς το νεοσυσταθέν κόμμα διατηρεί τα αριστερά του προσχήματα, δεν μπορεί να τους διαγράψει από μέλη οπότε έκανε μισή δουλειά. Γιατί θα τους βρίσκει μπροστά του.

Αυτά που προσάπτουν οι διαγραφέντες στον πρόεδρό τους αφορούν, πέραν των άλλων, τη μετατροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε αρχηγικό κόμμα. Ο Πάρις Μουτσινάς και ο Οδυσσέας Βουδούρης ειδοποιήθηκαν, λένε, τηλεφωνικά για τη γραμμή που έπρεπε να κρατήσουν σχετικά με τις παραπομπές πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Λαγκάρντ. Τους είπαν ότι δεν συνεδριάζουν επειδή «είναι γιορτές». Οπότε εύλογα οι διαγραφέντες αναρωτιούνται ποιο επιτελείο είναι εκείνο που έλαβε μια τόσο σοβαρή απόφαση, αγνοώντας τα αρμόδια κομματικά όργανα. Εύλογα αναρωτιούνται γιατί λαμβάνεται υπ’ όψιν η συμπληρωματική δικογραφία της υπόθεσης αλλά όχι η κύρια δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων.

Ο Φώτης Κουβέλης θέλει να παίρνει ώριμες αποφάσεις, από αυτές που στηρίζουν τη σταθερότητα. Το ερώτημα δεν είναι αν έχει τέτοια εξουσιοδότηση, αν δηλαδή πράττει ορθά που στηρίζει με όλες τις δυνάμεις και όλους τους τρόπους την τρικομματική διακυβέρνηση. Το ερώτημα είναι αν έχει ψηφιστεί για να επιδείξει τέτοια ωριμότητα. Για τους περιστασιακούς ψηφοφόρους δεν υπάρχει εικόνα. Για τα μέλη όμως μπορεί να υπάρξει απάντηση, με μια οργανωμένη συνάντηση, δηλαδή με συνέδριο. Διαφορετικά ο Φώτης Κουβέλης θα ηγείται ενός ώριμου κόμματος, με συναίσθηση της οικονομικής πραγματικότητας, με ταμπέλα που αναγράφει «Αντιδημοκρατική Αριστερά».

Via : www.tovima.gr