Παρέμεινε στην προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης, που ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου οδεύει προς έκτακτο συνέδριο στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου μέσα σε κλίμα διχασμού, δεν έθεσε σε ψηφοφορία το ζήτημα της παραμονής ή όχι του Φώτη Κουβέλη στην προεδρία του κόμματος. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του προέδρου. Έτσι, ο ίδιος παραμένει στη θέση του, με την παραίτησή του να θεωρείται ως μη γενόμενη και να προχωρούν κανονικά οι εσωκομματικές διεργασίες για την αντικατάσταση όσων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής έχουν αποχωρήσει. Παράλληλα, αποφασίστηκε το έκτακτο συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις 12 με 14 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

Η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ κρίνει ότι η πορεία του κόμματος προς το συνέδριο συνιστά κρίσιμη και αναγκαία διαδικασία αναδιάταξης και διαμόρφωσης της πολιτικής γραμμής μας. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίζει τη διεξαγωγή έκτατου συνεδρίου 12-14 Σεπτεμβρίου.

  • Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη.
  • Δρομολογούνται όλες οι αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες με διαφάνεια και αξιοπιστία.

Η Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε, επίσης, το ζήτημα των παραιτήσεων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής να αντιμετωπιστεί σε νέα συνεδρίαση στις 21 Ιουνίου. Οι αναπληρώσεις-αντικαταστάσεις θα γίνουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Αντίδραση από τη «Μεταρρυθμιστική τάση», χαιρετίζει το «Αριστερό Δίκτυο»

Έντονα αντέδρασε η «Μεταρρυθμιστική τάση» στις διεργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, κάνοντας λόγο για «κλίμα που δεν το χαρακτήριζε η σοβαρότητα και η ευθύνη για το τραγικό εκλογικό αποτέλεσμα». Αντίθετα, το «Αριστερό Δίκτυο» χαιρετίζει την απόφαση της Κ.Ε. για το έκτακτο συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

Via :www.efsyn.gr