Επτά υποψήφιοι παρουσιάστηκαν στο ΕΣΡ προκειμένου να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι πέντε είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι: ΑΝΤ1 (Κυριακού), Epsilon TV (Σαββίδης), Star (Βαρδινογιάννης), ΣΚΑΪ (Αλαφούζος) και Alpha (Κοντομηνάς).

Οι επιπλέον που εμφανίστηκαν ήταν δύο εταιρείες, η Proteas Production με έδρα την Κύπρο και η Mixta. Εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους (από την Αθήνα) και πήραν πληροφορίες για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Η Proteas Production φαίνεται να σχετίζεται με ένα κανάλι στην Κύπρο που λέγεται Plus TV, έχει λογότυπο ίδιο με το δικό μας Epsilon και παρουσιάζει πολλά προγράμματά του, όπως το Survival π.χ.

Υπενθυμίζουμε πως πριν το Epsilon TV περάσει στα χέρια του Σαββίδη ανήκε στον Φίλιππο Βρυώνη.

Οσο για την εταιρεία Mixta, υπάρχει μία με το όνομα αυτό και έχει ως έδρα (ωχ!) τη… Βενεζουέλα. Ούτε να το σκεφτούμε δεν θέλουμε.

Ηδη, λοιπόν, επτά εταιρείες δείχνουν να ενδιαφέρονται για τις (επτά) τηλεοπτικές άδειες και μένει να δούμε πόσοι από αυτούς θα φτάσουν μέχρι τέλους ώστε να διεκδικήσουν άδεια αλλά και πόσοι ακόμα θα εμφανιστούν μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων με τα δικαιολογητικά.

Χθες πάντως στο ΕΣΡ είχαμε την ακρόαση τεσσάρων καναλιών που κατέθεσαν προδικαστική προσφυγή εναντίον του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τι ζητούν; Ψιλοπράγματα, απλώς να ανασταλεί ο διαγωνισμός. Δεν θέλουν να πληρώσουν οι καναλάρχες με τίποτε.

Εμφανίστηκαν ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ και Star με τους δικηγόρους τους (οι δύο τελευταίοι με κοινό δικηγόρο) και κατέθεσαν τις ενστάσεις τους για τον αριθμό των αδειών, για το τίμημα της εκκίνησης, για τη διαδικασία, για όλα.

Μέχρι και τη Φλωρεντία ανακάλυψαν τώρα αλλά από την ανάποδη. Δεν νομίζουμε πως το ΕΣΡ θα δώσει βάση στις προσφυγές αυτές.

Ηταν ωστόσο μια απαραίτητη νομική διαδικασία ώστε να μπορούν στη συνέχεια οι καναλάρχες να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Εχουν προσφύγει ήδη μία φορά στο ΣτΕ για τον νόμο Παππά συνολικά, θα το κάνουν και μία ακόμα, οσονούπω, εναντίον της προκήρυξης διαγωνισμού από το ΕΣΡ.

Οσο για τον εκ των προτέρων έλεγχο του (συνολικού) Πόθεν Εσχες των υποψήφιων καναλαρχών που ζητεί η αντιπολίτευση, το ΕΣΡ διαφωνεί.

Το Συμβούλιο πιστεύει πως ο έλεγχος των οικονομικών που πρέπει να γίνει μέχρι να φτάσουμε στη δημοπρασία είναι μόνο για τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Για τα 8 εκατ. που ορίζει ο νόμος για το ξεκίνημα του όποιου καναλιού και τα 3,5 εκατ. που απαιτούνται για την εγγυητική επιστολή. Την προέλευση αυτών των χρημάτων θα ελέγξει το ΕΣΡ, αν θα είναι «καθαρά» και «δικαιολογημένα».

Via : www.efsyn.gr