Σε συνδυασμό με τραίνο HS2

Τη δημιουργία του μεγαλύτερου πράσινου διαδρόμου, έκτασης εκατοντάδων χλμ, ανακοίνωσε η Βρετανία στο πλαίσιο των σχεδίων για την κατασκευή του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού έργου υψηλών ταχυτήτων HS2 της χώρας.

Ο νέος διάδρομος, που θα κατασκευαστεί μεταξύ του Λονδίνου και του βόρειου τμήματος της Βρετανίας, θα περιλαμβάνει νέους οικοτόπους άγριας πανίδας, δασικές εκτάσεις και κοινοτικούς χώρους που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση της νέας γραμμής στο περιβάλλον τοπίο. Το έργο αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στη χώρα, με ένα δίκτυο περιβαλλοντικών έργων παράλληλα με τη νέα σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας.

Η πρώτη φάση του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας θα καλύπτει 216 χιλιόμετρα μεταξύ Λονδίνου και Μπέρμιγχαμ και θα περιλαμβάνει ένα πράσινο διάδρομο με 7 εκατ. νέα δέντρα και θάμνους, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 40 ενδημικών ειδών, σε έκταση περίπου εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων. Θα περιλαμβάνει επίσης 33 τετραγωνικά χιλιόμετρα νέων αλλά και παλαιών οικοτόπων άγριας πανίδας. Ειδικότερα θα κατασκευασθούν ειδικά διαμορφωμένα ξύλινα σπίτια για τα ζώα, 226 νέες λιμνούλες για τα είδη προς εξαφάνιση και άλλα αμφίβια. Στο πλάνο περιλαμβάνονται επίσης κοινοτικά έργα όπως χώροι υποδοχής, δημόσια πάρκα, ανοιχτοί χώροι και φυσικά καταφύγια.

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε οτι θα χρηματοδοτήσει με 2,65 εκατ. δολάρια το Πράσινο Ταμείο για την 2η φάση του κατασκευαστικού έργου. Το Πράσινο Ταμείο βοηθά τους ιδιοκτήτες γης κοντά στη διαδρομή να δημιουργήσουν νέες δασικές εκτάσεις και να αποκαταστήσουν τις υπάρχουσες παλαιές.

5b323949cd3a183bed00a5f4

Πηγές: gov.uk/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via : www.documentonews.gr