Με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών και σε ένα κατάμεστο πάρκο Γουδί, δεκάδες χιλιάδων κόσμου διαμήνυσαν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στην Ηριάννα Β.Λ., που βρίσκεται σήμερα στη φυλακή με ποινή κάθειρξης 13 ετών με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιβόλου αξιοπιστίας και προέλευσης, στη συναυλία που διοργανώθηκε για τη στήριξή της.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ο αριθμός των 30.000 εισητηρίων είχε ξεπεραστεί από νωρίς, με αποτέλεσμα το πάρκο Γουδί να σφίζει από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να δηλώσουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πρόσωπο της φυλακισμένης κοπέλας

dkwkbz7w4aahknz1506159004

Ιδιαίτερη στιγμή η σύμπραξη των Γιάννη Αγγελάκα, Θανάση Παπακωνσταντίνου,  Δημήτρη Αποστολάκη και Δημήτρη Μυστακίδη. Έπαιξαν ρεμπέτικα γιατί αυτά, όπως και η Ηριάννα, «κυνηγήθηκαν από τις δομές εξουσίας», είπε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Μοναδική στιγμή ήταν εμφάνιση του Manu Chao, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «Μακάρι οι μελωδίες μας να της κάνουν συντροφιά και να της δίνουν δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.». Ο Γάλλος τραγουδιστής και μουσικός μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης από την πατρίδα του στην Ηριάννα και ευχαρίστησε επανειλημμένα την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα Β. Λ. καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και για οπλοκατοχή, με μόνο στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο, μερικό δείγμα DNA, χωρίς την ύπαρξη μαρτύρων και λοιπών επιβαρυντικών στοιχείων. Στο πλευρό της έχουν ταχθεί εκατοντάδες δημόσια πρόσωπα, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση και την αθώωση της, καθώς και πάνω από 170 άνθρωποι της επιστήμης που τονίζουν πως η μερική ταυτοποίηση των δύο δειγμάτων δε θα μπορούσε να αποτελέσει αυτοτελές τεκμήριο της ενοχής της.

Via : www.thepressproject.gr